• 12/08/2024

In onze dagelijkse ratrace vergeten we vaak één element om vitaal en energiek te blijven. 7 op de 10 Belgen heeft een magnesiumtekort zonder zich er bewust van te zijn. Dat kan leiden tot algemene vermoeidheid en lusteloosheid tot prikkelbaarheid en stressgevoeligheid. Doet het een belletje rinkelen?

De impact van magnesium

We draaien, we gaan ervoor, we go the extra mile, we vatten de koe bij de horens. Maar vaak realiseren we ons niet dat de bron van onze vermoeidheid aan een tekort aan magnesium ligt, een mineraal dat van vitaal belang is voor ons lichaam. Magnesium helpt vermoeidheid en loomheid te verminderen, draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme en ondersteunt de gezonde werking van je zenuwstelsel.

Hoe herken je een magnesiumtekort?

De hele dag door moe? Trillende oogspiertjes? Een magnesiumtekort kan zich manifesteren in een reeks symptomen, waaronder vermoeidheid of spierkrampen. Bij die alarmsignalen denk je al gauw aan een externe factoren (druk-druk-druk!) of een gezondheidsprobleem, waardoor je magnesiumtekort misschien onder de radar blijft.

 

hoe herken je een magnesiumtekort?

 

Vaststellen of je een magnesiumtekort hebt, kan met een eenvoudige test. Deze test, ontwikkeld in samenwerking met de Hoge Gezondheidsraad, biedt gevalideerde informatie over je magnesiumniveau en kan helpen om een tekort aan het licht te brengen. Een nuttig hulpmiddel dus, al mag je de testresultaten natuurlijk nooit als alternatief gebruiken voor de mening van een arts.

Je kan er heel wat aan doen

Blijk je inderdaad te weinig magnesium op te nemen, dan kan je daar makkelijk iets aan doen. Meer magnesiumrijke voedingsmiddelen zoals noten, granen, zaden en groene groenten en ook minder koffie, alcohol en frisdrank kunnen helpen. Stretch ook regelmatig je spieren en vermijd stress voor een betere magnesiumopname.

Vaak is het om meerdere redenen moeilijk om enkel uit voeding voldoende magnesium te halen. Dan kunnen magnesiumsupplementen zoals Magnesium EG OPTI helpen. Eén tablet per dag kan volstaan om je eindelijk eens niet zo moe te voelen (bijvoorbeeld tijdens periodes van stress) en om je spierfunctie te ondersteunen.

Leve je algemene welzijn

Conclusie: het belang van magnesium om een gezond en evenwichtig leven te behouden valt niet te overschatten. Voor veel mensen zijn magnesiumsupplementen een goede, eenvoudige en veilige optie waarvoor je geen doktersvoorschrift nodig hebt. Bespreek dit met je huisarts of apotheker én hou je levensstijl eens tegen het licht: je welzijn zal je dankbaar zijn.

* testresultaten niet als alternatief gebruiken voor de mening van een arts

Magnesium EG OPTI is een voedingssupplement voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. *Zowel magnesium als vitamine B6 dragen bij tot een normale psychologische functie en tot het verminderen van de vermoeidheid. Magnesium draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme en een normale functie van het zenuwstelsel. Magnesium draagt bij tot een normale werking van de spieren.