• 12/08/2024

Niets zo fijn als ‘s ochtends lekker uitgerust op te staan. Heb je vaak het gevoel dat je niet uitgeslapen bent, waardoor je je door de dag heen moet slepen? Heb je een onbedwingbare neiging om je nog even op je andere zij te draaien? Met deze tips - die elkaar versterken - start je gegarandeerd frisser aan je dag.

De impact van magnesium

Je slaagt er al weken niet in om eens uitgerust en energiek wakker te worden. Dan heb je vast al van alles geprobeerd. Kruidenthee. Vroeg naar bed. Op hetzelfde tijdstip naar bed. Geen koffie na de middag. Geen alcohol voor het slapengaan. Geen Netflix of Instagram kijken in bed. Een saai boek op je nachtkastje. Niet sporten ’s avonds. Een avondwandeling. Geen vette hap na acht uur ’s avonds. Yoga en meditatie. Het helpt allemaal maar een beetje of soms zelfs helemaal niet.

Je kan het snoozen niet laten

Ook al zou je liefst nog wat langer in bed blijven, nog wat liggen snoozen voor je opstaat is een afrader. Het is niet leuk voor je eventuele bedpartner en al zéker niet gezond voor jou. Waarom? Nog wat willen wegdommelen, vooral als je je wekker erop instelt, verstoort je REM-slaap. Tijdens die slaapfase lig je diep in dromenland en verwerk je de gebeurtenissen van de vorige dag. Snoozen gaat ten koste van dat verwerkingsmechanisme. Daardoor functioneer je overdag minder goed, voel je je heel de dag vermoeid en is je focus ver te zoeken.

 

hoe herken je een magnesiumtekort?

Je hebt net die extra boost nodig

Een uitgerust gevoel, overdag frisser zijn én dus minder neiging om te snoozen? Magnesium is een mineraal dat bijdraagt tot heel wat vitale functies. Magnesium is het extra steuntje dat:

  • vermoeidheid en loomheid vermindert
  • goed is om een gezond energieleverend metabolisme te behouden
  • een normale werking van je zenuwstelsel stimuleert 

Magnesium is volgens de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) ook goed voor onder meer je zenuwstelsel en je lichamelijke en geestelijke vitaliteit tijdens periodes van stress*.

Je welzijn kan niet zonder magnesium

Een magnesiumtekort valt niet op, maar kan leiden tot vermoeidheid en een verstoorde spierfunctie. Er zijn verschillende manieren om je magnesiumniveaus te verhogen. 

  • Bewerkte voeding bevat minder magnesium. Groene bladgroenten, noten, zaden, volle granen en bonen zijn goede bronnen van magnesium.
  • Een supplement zoals Magnesium EG OPTI is een vaak onmisbare aanvulling op een te eenzijdig voedingspatroon. 
  • Eén tablet per dag kan helpen om je eindelijk wat minder moe te voelen en je zenuwstelsel te ondersteunen. En om van dat dekselse snoozen af te raken!
* testresultaten niet als alternatief gebruiken voor de mening van een arts

Magnesium EG OPTI is een voedingssupplement voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. *Zowel magnesium als vitamine B6 dragen bij tot een normale psychologische functie en tot het verminderen van de vermoeidheid. Magnesium draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme en een normale functie van het zenuwstelsel. Magnesium draagt bij tot een normale werking van de spieren.