• 5/09/2024

Voel je je vaak moe en kom je soms zelfs je dag nauwelijks door? Vermoeidheid kan een teken zijn van een magnesiumtekort. Daar hebben véél meer mensen last van dan je zou denken – tot 7 op de 10 Belgen. Al 30.000 Belgen namen dit jaar deel aan de grote magnesiumtest van EG. Wil jij ook weten of je een verhoogde kans loopt op een magnesiumtekort?

Om je lekker in je vel te voelen en energiek te blijven, speelt magnesium een belangrijke rol. Het is een essentieel bestanddeel voor heel wat lichaamsfuncties, zoals de energieproductie op celniveau. Te weinig magnesium kan er daarom voor zorgen dat je je wat futloos voelt. Bovendien ondersteunt magnesium het behoud van de gezonde werking van je zenuwstelsel. Door een tekort kan je gevoeliger worden voor periodes van stress - en daardoor kan je je nog eens extra vermoeid gaan voelen.

Maar hoe werkt magnesium eigenlijk?

Magnesium helpt onder andere om voedingsstoffen om te zetten in energie. Het juiste magnesiumpeil in je lichaam helpt niet alleen om vermoeidheid te bestrijden, het ondersteunt ook de werking van je spieren en zenuwen en draagt bij tot een normale psychologische functie. Al die redenen maken magnesium tot een onmisbaar mineraal voor ons lichaam.

Wat gebeurt er bij een magnesiumtekort?

Veel mensen realiseren zich niet dat ze een magnesiumtekort hebben, omdat de symptomen vaak subtiel zijn. Naast vermoeidheid kan een magnesiumtekort onder andere ook spiercontracties, rusteloosheid, prikkelbaarheid en concentratieproblemen met zich meebrengen. Herken je die symptomen, dan zou het kunnen dat je baat hebt bij het verhogen van je magnesiuminname.

 

Wat gebeurt er bij een magnesiumtekort

Magnesiumrijke voeding helpt

Hoe doe je dat? Een van de beste manieren om je magnesiumgehalte op peil te houden, zijn magnesiumrijke voedingsmiddelen. Groene bladgroenten, noten, zaden, volle granen en bonen zijn prima bronnen van magnesium. Jammer genoeg haal je niet altijd voldoende magnesium uit je dagelijkse voeding, vooral als je weinig tijd vrijmaakt voor een gezond voedingspatroon en vaak kiest voor bewerkte voedingsmiddelen die minder magnesium bevatten.

Twijfel? Doe de magnesiumtest.

Dit jaar deden al 30.000 Belgen de online magnesiumtest. Vooral vrouwelijke 55-plussers willen graag weten of hun vermoeidheidssymptomen te maken hebben met een magnesiumtekort. Maar omdat je er op elke leeftijd last van kunt hebben, is deze test geschikt én aanbevolen voor iedereen. Je komt erachter of je geen, een kleine of een grote kans hebt op een magnesiumtekort – én wat je daar aan kunt doen. Vraag zeker ook advies aan je huisarts of apotheker.     

Magnesium EG OPTI kan helpen.

Want lukt het je niet om voldoende magnesium uit je voeding te halen, dan kan Magnesium EG OPTI uitkomst bieden. Dit voedingssupplement werd speciaal ontwikkeld om dankzij zijn optimale samenstelling je te helpen je magnesiumgehalte te optimaliseren en uiteindelijk minder moe je dag door te komen. Magnesium EG OPTI biedt je een veilige en effectieve manier aan om meer fut te krijgen. Magnesium kan het verschil betekenen tussen je vaak moe en lusteloos voelen - of energiek het leven te omarmen.

[1] https://be-sup.be/nl/voedingssupplementen/magnesium
* testresultaten niet als alternatief gebruiken voor de mening van een arts
Magnesium EG OPTI is een voedingssupplement voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. *Zowel magnesium als vitamine B6 dragen bij tot een normale psychologische functie en tot het verminderen van de vermoeidheid. Magnesium draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme en een normale functie van het zenuwstelsel. Magnesium draagt bij tot een normale werking van de spieren.