• 12/08/2024

In je zoektocht naar een gezondere levensstijl kan je niet om magnesium heen. Te weinig magnesium beïnvloedt je welzijn. Een onevenwicht maakt je minder weerbaar tegen de dagelijkse ratrace. Gelukkig zijn er heel wat manieren om je magnesiumgehalte weer op peil te brengen!

Aandacht, magnesiumtekort!

Magnesium is belangrijk voor je lichaam, maar wat doet een tekort eigenlijk met je? Magnesium helpt vermoeidheid en loomheid te verminderen, draagt bij tot een gezond energieleverend metabolisme en ondersteunt de gezonde werking van je zenuwstelsel. Het helpt bij het behoud van een gezonde spierfunctie en om periodes waarin je meer stress ondervindt beter aan te kunnen.

Herstel je magnesiumbalans

Krijg je te weinig magnesium binnen, dan kan je je dus op meerdere vlakken minder in vorm gaan voelen. Om een tekort te voorkomen, is magnesiumrijke voeding een must. Gelukkig hoort magnesiumrijke voeding perfect thuis in een gezond voedingspatroon. Denk aan groene bladgroenten, noten, zaden, volle granen en bonen: stuk voor stuk oergezond voor je lijf én je lijn. Bewerkte voeding bevat minder magnesium, maar in de winkelrekken vind je weinig anders. Op je voeding letten kost dus tijd en vereist discipline.

 

hoe herken je een magnesiumtekort?

Waarom een magnesiumsupplement?

Voldoende magnesium zorgt dat je je beter uitgerust, minder vermoeid en prikkelbaar of gestresseerd voelt. Met een net niet voldoende magnesiumrijk voedingspatroon, kan je een magnesiumtekort opbouwen. Tijd voor een magnesiumsupplement, want magnesium is aantoonbaar gunstig voor het behoud van een normale spierfunctie, tegen vermoeidheid en als ondersteuning voor je mentale welzijn. De Europese Voedingsautoriteit EFSA heeft ook vastgesteld dat magnesium bijdraagt aan een normale energiestofwisseling. Een magnesiumsupplement is een eenvoudige en effectieve manier om je welzijn en vitaliteit te bevorderen.

Klaar voor een veilige magnesiumboost?

Door je magnesiumniveau te optimaliseren heb je overdag dus méér energie en voel je je  helderder in je hoofd. Magnesium EG Opti is een veilig supplement waarmee je je algemeen welzijn een flinke boost geeft. Dus blijf je moeite hebben om fris uit bed te komen, twijfel dan niet: verhoog je magnesiuminname op zijn minst voor een tijdje en ervaar hoe je je 's morgens écht uitgerust voelt*.

* testresultaten niet als alternatief gebruiken voor de mening van een arts

Magnesium EG OPTI is een voedingssupplement voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. *Zowel magnesium als vitamine B6 dragen bij tot een normale psychologische functie en tot het verminderen van de vermoeidheid. Magnesium draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme en een normale functie van het zenuwstelsel. Magnesium draagt bij tot een normale werking van de spieren.