Een stukje geschiedenis

1979

1e generische farmaceutische firma

De onderneming werd in 1979 opgericht door drie Belgische zakenmannen. Omdat merkgeneesmiddelen voortdurend duurder werden en er geen geloofwaardig alternatief bestond voor deze geneesmiddelen, besloten ze een farmaceutische firma op te richten voor ‘generische geneesmiddelen’. Er wachtte hen een titanenwerk, want generische geneesmiddelen waren nog onbekend in België en er bestond nog geen wettelijk kader.

Maar EG N.V. zette door: dossiers voorbereiden, geneesmiddelen registreren, prijzen aanvragen, terugbetalingen bedingen via de ziekteverzekering en de wetgeving inzake generische geneesmiddelen mee vorm geven. Een intensieve investering, ook op financieel vlak, zodat externe financiële steun van een betrouwbare partner zich opdrong. In 1983 werd EG N.V. opgenomen in de groep Christiaens Pharma, al bleef de onderneming volledig autonoom werken.

1987

...

1e generische geneesmiddelen

Dankzij deze financiële steun kon EG N.V. haar inspanningen versnellen. Met als resultaat, de voorstelling van het eerste generisch geneesmiddel in februari 1987.

Op dat moment bevond EG N.V. zich op een scharnierpunt in haar geschiedenis: de generische geneesmiddelen raakten stilaan bekend bij het Belgische publiek, maar de investeringen bleven enorm.

1991

Door de integratie van EG in STADA Arzneimittel AG, een internationale Duitse farmaceutische groep, schakelde de onderneming nog een versnelling hoger en bereikte ze de top van de Belgische markt voor generische geneesmiddelen.

2007

...

Het bedrijf richt een tweede divisie op, nl. Consumer Care met een OTC-aanbod.

Vandaag

...

Het bedrijf haalt de kaap van 220 miljoen euro omzet.

EG N.V. telt intussen meer dan 190 werknemers en produceert het merendeel van haar generische geneesmiddelen in België.

Het bedrijf blijft groeien en investeren in de ontwikkeling van innovatieve geneesmiddelen, waardoor de gezondheidskost voor de overheid minder hoog oploopt.

Menu