Flurbiprofen EG stilt de keelpijn
-
Verzachtende en beschermende effect, al na twee minuten
-
Remt ontstekingen
-
Vermindering van de keelpijnintensiteit, vanaf een twintigtal minuten tot 4 uur lang
-
Pepermuntsmaak
-
Beschikbaar als zuigtablet
Keelpijn, een gezwollen keel en pijn bij slikken
Je staat nooit stil bij je keel, tot je plots pijn krijgt bij het slikken of praten. Dan verbaast het je hoe je keel constant in beweging is. Keelpijn kan heftig en scherp zijn. In het beste geval bezorgt het je enkel een vervelend gevoel.
Vaak is keelpijn te wijten aan een ontsteking. Je keel wordt rood, en er kunnen witte plekjes of dik slijm te zien zijn. Soms zwelt je keel ook op en kunnen de klieren in je hals dikker worden. Aangenaam is het niet, maar keelpijn is zelden ernstig. Meestal gaat het binnen enkele dagen vanzelf over, al kan medicatie voor enige verlichting zorgen. Als je keelpijn toch langer dan 5 tot 7 dagen aanhoudt, kunt u best een arts raadplegen.
Oorzaken
Wat veroorzaakt mijn keelpijn?
Keelpijn is meestal terug te leiden tot een virus. In dat geval kan het samen optreden met een verstopte neus of loopneus, oorpijn, heesheid en niezen. Heel soms wordt je keelpijn veroorzaakt door een bacterie. Andere oorzaken van keelpijn zijn o.a. roken, veel keelschrapen of schreeuwen, droge lucht of een soa*.
*seksueel overdraagbare aandoeningen
Symptomen
Hoe voelt een pijnlijke keel?
De symptomen van keelpijn zijn niet enkel een pijnlijke keel. Je kan ook een zwelling van de keel voelen en eventueel zelfs van de klieren in je hals. Hierdoor kan het ook moeilijker zijn om te slikken en misschien wordt je stem wat heser. Heb je een keelontsteking, dan kan daar ook koorts bij komen kijken.
Behandelen
Wat kan ik doen bij keelpijn?
Keelpijn kan voor flink wat ongemak zorgen, zeker als je er moeilijk door kan slikken. Toch is het belangrijk om regelmatig koud water te drinken. Vermijd warme dranken: die drogen je keel verder uit en zorgen niet voor verlichting.
Je wil misschien luidop klagen over je pijn, maar het is beter om zo weinig mogelijk te praten bij keelpijn. Als je wel wil spreken, praat dan op een normaal volume. Fluisteren zet extra stress op je keel en is af te raden. Voldoende rusten om je lichaam de tijd te geven het probleem zelf aan te pakken, is heel belangrijk. Hou je keel ook warm. De beste plek om van keelpijn te herstellen, is je bed of op je sofa.
Hoe neem je
Flurbiprofen EG in?
De aanbevolen dosering is:
-
Volwassenen en kinderen ouder dan 12 jaar: 1 zuigtablet om de 3 à 6 uur, volgens eigen behoefte
-
Neem niet meer dan 5 zuigtabletten per 24 uur
-
Neem 1 zuigtablet in de mond en zuig het traag op
-
Beweeg de zuigtablet tijdens het zuigen steeds rond in de mond