Antibiotica blijft de meest voorgeschreven behandeling. Hoewel tot 40% van alle blaasontstekingen zonder antibiotica kunnen behandeld worden.1
En gelukkig maar, want frequent en langdurig gebruik van antibiotica kan tot resistentie leiden. Maar wat kan je dan doen om een blaasontsteking te behandelen of voorkomen? Ontdek hier de mogelijkheden.
Enkele eerste tips!
Bij een blaasontsteking is het belangrijk dat je:
-
Veel water drinkt: wanneer je iedere dag minstens 2 liter water drinkt, kunnen de bacteriën in je blaas geëlimineerd worden via de urine.
-
De blaas telkens volledig ledigt en het plassen niet uitstelt.
-
Voldoende rust neemt.
Indien je als vrouw merkt dat de klachten blijven aanhouden of je bijvoorbeeld koorts krijgt, stap je best naar je arts.
Mannen raadplegen best onmiddellijk hun behandelende arts, aangezien er andere onderliggende problemen de blaasontsteking kunnen veroorzaken.
Werkzame stof in Urilys-Forte: D-mannose
Het is klinisch bewezen dat een voldoende hoge dosis D-mannose helpt bij de behandeling van blaasontstekingen.2 Het kan ingenomen worden vanaf de eerste symptomen en heeft een duidelijk bewezen werkingsmechanisme dat de plasdrang en de pijn bij het plassen doet afnemen.
Een bacteriële urineweginfectie of blaasontsteking ontstaat meestal doordat bacteriën vanuit de darm via de urinebuis in de urinewegen terechtkomen. Daar hechten ze zich vast aan de blaaswand of andere delen van de urinewegen en veroorzaken ze een infectie.
D-mannose verhindert de aanhechting van die bacteriën aan de wanden van de urinewegen.
D-mannose is een suiker die van nature ook in kleine hoeveelheden in het menselijk lichaam voorkomt. Je vindt het ook in kleine concentratie in bepaalde groenten en fruitsoorten, zoals bessen, perzik, kool en tomaten.
In een voldoende hoge concentratie hecht D-mannose zich aan de oppervlakte van E. coli bacteriën die zich in de blaas bevinden. Daardoor kunnen deze bacteriën zich niet langer hechten aan de blaaswanden en worden ze vervolgens tijdens het plassen eenvoudig uit de blaas verwijderd.
Het gevolg? Ze kunnen niet langer een infectie veroorzaken en jij hebt minder last van klachten.
Laat een blaasontsteking je dag niet verpesten. Ontdek Urilys-Forte
Urilys-Forte helpt bij de behandeling van blaasontstekingen. Dankzij het klinisch bewezen werkingsmechanisme van D-mannose, waarbij de darmbacteriën zich niet aan de blaaswand kunnen hechten, helpt het bij de vermindering van symptomen zoals:
- Brandend of pijnlijk gevoel bij het plassen
- Continue plasdrang
- Pijn in de onderbuik
Je kan Urilys-Forte zonder voorschrift verkrijgen bij de apotheek. Het is beschikbaar in de vorm van een handige bruistablet met aangename bessensmaak.
1. Non-surgical management of recurrent urinary tract infections in women. Beramin et al. Transl Androl Urol (2017)
2. Domenici et al. (2016). D-mannose: a promising support for acute urinary tract infections in women. A pilot study. Eur. Rev. Med. Pharmacol. Sci. 20, 2920–2925.